Kuinka kauan vyötärönympärysmittausta on käytettävä, jotta tulokset näkyvät?

Korsetteja on käytettävä 8-10 tuntia päivässä viikkojen tai kuukausien ajan, jotta ne tuottaisivat tuloksia, ja ne vaativat yleensä ruokavaliota ja liikuntaa kehon muokkaamiseksi. Monet julkkikset ovat suositelleet korsettien käyttöä tiimalasimaisen muodon saavuttamiseksi, mikä saa jotkut ihmiset uskomaan, että vyötärökuntoutus voi auttaa heitä saavuttamaan haluamansa kurvit suhteellisen lyhyessä ajassa.

Ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä väitteen tueksi, että korsetit voivat auttaa vähentämään vatsan rasvaa , ja korsetin käyttäminen pitkään voi usein tehdä paljon enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mitä on vyötärötreeni

Vyötäröharjoittelu juontaa juurensa vuosisatojen takaa. Alun perin korsetteja ei käytetty vyötärölinjan pienentämiseen vaan vartalon sylinterimäisempään muotoiluun ja rintalinjan litistämiseen. Korsetin käytön ajateltiin kuitenkin johtavan pienempään vyötäröön. Elisabetin aikana korsetit tulivat suositummiksi ja niitä pidettiin statussymbolina, ja niihin tehtiin useita muutoksia, kuten luutuneita välilevyjä, jotka tukivat käyttäjän selkää.

Tänä päivänä markkinoilla on saatavilla erilaisia korsettilajeja, ja joitakin niistä voi käyttää liikunnan aikana . Ne voivat koostua erilaisista kangassekoituksista, kiinnikkeistä ( muovista tai teräksestä) ja kiinnikkeistä. Teräskorsetteja suositellaan yleensä, koska ne ovat kestävämpiä ja kestävämpiä kuin muovikorsetit.

6 terveysriskiä korsetin käyttämisestä

  1. Dehydraatio: Korsetit nostavat kehon sisälämpötilaa ja aiheuttavat liiallista hikoilua, joka voi jäädä huomaamatta ja johtaa nestehukkaan .
  2. Selkäkipu: Pitkäaikainen korsettien käyttö vähentää vatsa- ja selkälihasten liikettä ja aktiivisuutta heikentäen niitä. Normaalisti istuessasi selkä- ja vatsalihakset auttavat sinua säilyttämään ryhtiäsi. Mutta kun käytät korsettia, korsetti tukee ryhtiäsi, mikä vähentää lihasten käyttöä. Tämä voi lopulta johtaa lihasten kulumiseen.
  3. Elinvauriot: Vyötärökorsetit puristavat vatsaa, jolloin yläelimet liikkuvat ylöspäin ja alaelimet alaspäin. Tämä sisäelimiin kohdistuva paineen muutos voi aiheuttaa sen, että siedät tiettyjä ruokia, erityisesti rasvaisia ruokia, huonommin. Jotkut uskovat, että korsetit eivät anna vatsan laajentua, mikä aiheuttaa happojen takaisinvirtausta ja häiritsee vatsan kykyä toimia kunnolla. Lisääntynyt paine vatsassa voi myös aiheuttaa ummetusta. Korsetit voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita elimille, muuttaa epänormaalisti siluettia ja jopa murskata kylkiluita.
  4. Hengitysvaikeudet: Korsetit voivat vaikeuttaa syvään hengittämistä, koska ne puristavat vatsaa ja palleaa (lihas, joka auttaa hengittämään) ja rajoittavat kylkiluiden liikettä. Kun keuhkot eivät voi laajentua täysin ja hengittää riittävästi happea, tämä voi johtaa pyörtymiseen, energian vähenemiseen, epämukavuuteen, nesteen kertymiseen keuhkoihin ja tulehduksiin. Korsettien jatkuva käyttö voi myös vähentää syvähengityksestä riippuvaista imunesteen virtausta, mikä puolestaan heikentää jätteiden ja myrkkyjen poistumista kehosta.
  5. Ihovauriot: Tiukkojen vyötärökorsettien käyttäminen ja vyötärökorsettien käyttäminen pitkiä aikoja voi aiheuttaa ärsytystä, epämukavuutta, ihon puristusta ja jopa hermovaurioita. Tämä rajoitus ja kireys vyötärön ympärillä aiheuttaa usein hankausta ja vaikuttaa negatiivisesti ihon yleiseen terveyteen.
  6. Riski synnytyksen jälkeisillä naisilla: Vastasyntyneille äideille korsetit nähdään usein keinona vähentää painoa ja hoikentaa vatsaa. Korsettien käyttö voi kuitenkin johtaa vakaviin komplikaatioihin, kuten kohdun prolapsiin (kun kohtu siirtyy pois paikaltaan ja alas synnytyskanavaan tai ulos emättimestä), koska ne lisäävät painetta vatsassa ja lisäävät lantionpohjaan kohdistuvaa painetta alaspäin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *